Σάντουιτς με κοτόπουλο & λιαστή ντομάτα
Αριθμός ατόμων 4
Χρόνος 10′
Οδηγίες

Προετοιμάζουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα και τα αλείφοντας με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα ή σε σχαροτήγανο για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 2 λεπτά και τα κόβουμε σε φέτες.

Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μπολ, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Ζεσταίνουμε τα Pitta Toast ελαφρά στην τοστιέρα. Αλείφουμε την κάτω φέτα με σος. Προσθέτουμε τις φέτες κοτόπουλου, τις λιαστές ντομάτες και τα φύλλα σπανάκι. Κλείνουμε με το πάνω κομμάτι και σερβίρουμε ζεστό.

Υλικά

-4 Pitta Toast

-2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στα 2

-80 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

-2 χούφτες φρέσκα φύλλα σπανάκι

-Ελαιόλαδο

-Αλάτι, πιπέρι

Σος μουστάρδας – μαγιονέζας

-3 κ.σ. μαγιονέζα

-1,5 κ.σ. μουστάρδα απαλή

-1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά, για ισορροπία)

-1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Quick tip

Οι ευεργετικές ιδιότητες του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, είναι ένα αναπόσπαστο συστατικό για όλες τις πίττες μας για αυτό και διατίθενται ελαφρώς λαδωμένες. Η ρίγανη και το αλάτι ολοκληρώνουν τη γεύση. Για διαφορετικό άρωμα μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε θυμάρι ή δεντρολίβανο.

DO’s &
DON’Ts