Το ιστορικό...

Η αρχή...

Οι Πίττες Αλεξάκη έχουν μία σημαντική ιστορία, με ρίζες που ξεκινούν ήδη από τα μέσα της δεκαετία του 1950. Όλα άρχισαν όταν ο Ηλίας Ιωάννη Αλεξάκης, ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, ξεκίνησε να μαθαίνει την παραδοσιακή τέχνη της δημιουργίας της πίτας για σουβλάκια σε ένα Σιμιτοποιείο της εποχής στη Δραπετσώνα.

Το μεγάλο βήμα του Ιδρυτή

Με τα χρόνια, και μετά από κοπιαστική εργασία σε όλα τα στάδια της δημιουργίας πιττών για σουβλάκια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία και γνώση που τον οδήγησαν τελικά στην απόφαση να ανοίξει τη δική του επιχείρηση στις αρχές τις δεκαετίας του 1980.

Η αναγνώριση

Η αγάπη, το μεράκι και η προσήλωση στην παράδοση δεν άργησαν να επιβραβευθούν και στην πράξη, καθώς η αγορά αναγνώρισε αμέσως τις προσπάθειες. Σύντομα, το μικρό αρχικό εργαστήρι δεν αρκούσε για να εξυπηρετήσει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση. Έτσι, στις αρχές του 1985, η επιχείρηση εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Επαμεινώνδα 18, στην Καλλιθέα.

Η κατάκτηση της κορυφής

Από τότε η εταιρεία μεγαλώνει σταθερά, αυξάνοντας με συνέπεια την παραγωγή και τις πωλήσεις της, για να καταλήξει να κατέχει με υπερηφάνεια μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής πιττών, με όνομα συνώνυμο με την προσήλωση στην ποιότητα.

Η νέα γενιά παίρνει τη σκυτάλη

Μετά από 45 χρόνια ασταμάτητης δουλειάς, ήρθε η στιγμή η σκυτάλη να περάσει στην επόμενη γενιά. Έτσι, το 1996 η οικογενειακή επιχείρηση μεταβιβάζεται στον Ιωάννη Αλεξάκη, ο οποίος είχε ήδη αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, εργαζόμενος στο αντικείμενο από πολύ μικρή ηλικία. Με το βλέμα στο μέλλον, αλλά και την πάντα πολύτιμη παρουσία του ιδρυτή της επιχείρησης στο πλευρό του, ο Ιωάννης Αλεξάκης συνέχισε ακούραστα την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ανανέωση και ολοκλήρωση

Ως το 2003 ήταν πλέον σαφές ότι η σταθερή αύξηση της ζήτησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθιστούσε απαραίτητη μία νέα επέκταση. Έτσι, αποκτήθηκε νέος, σύγχρονος εξοπλισμός με πολύ μεγάλη δυναμικότητα παραγωγής πιττών. Παράλληλα, άρχισε η πλήρης μηχανογράφηση όλων των διαδικασιών της επιχείρησης.

Το 2005 η επιχείρηση μεταφέρεται σε νέο, μεγαλύτερο κτήριο συνολικής επιφάνειας 1300 τ.μ. στο ΒΙΟΠΑ Μενιδίου (Αχαρναί) στην οδό Ιωάννου Νίκα 35, όπου και γίνεται και η εγκατάσταση των νέων μηχανημάτων. Πλέον, είναι σε θέση να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση στην πίτα με τον πιο σύγχρονο τρόπο παραγωγής.

Πιστοποίηση

Παράλληλα με τον γενικότερο εκσυγχρονισμό της επιχείρησης σε κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό και μετά από σχετικές μελέτες, η επιχείρηση αποκτά πιστοποιητικά συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων (HACCP-ΕΛΟΤ 1416:2000 και FAO/NHO CODEX ALIMENTARIUS), πιστοποιητικό συστήματος ποιότητας (ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005), καθώς και πιστοποιητικό συστήματος και ασφάλειας στην εργασία (ΕΛΟΤ 1801/OHSAS 18001).